MENU

Dag van de Bouw

Op 2 juni openen de deuren van het Beursgebouw in Leeuwarden voor publiek tijdens de Dag van de Bouw.  Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd. Voor de renovatie van dit bijzondere monumentale pand van Campus Fryslân hebben wij het ontwerp mogen maken voor de technische installaties. De bouw moet nog starten, tot zover is alleen de sloop gerealiseerd. Leeuwarden krijgt het eerste monumentale all electric onderwijsgebouw van Nederland. In het ontwerp hebben wij gekeken naar het creëren van goede onderwijs- en verblijfsfaciliteiten. Aan duurzaamheid is veel aandacht besteed. Campus Fryslân wordt hiermee beter geïsoleerd en voorzien van PV-panelen.

Duurzaam

Het gebouw wordt straks volledig gasloos geklimatiseerd door middel van wamtepompen. Daarnaast wordt een WKO (Warmte-Koude-Opslag) gerealiseerd, waardoor energie in de vorm van warmte en koude opgeslagen kan worden in de bodem. De vrijkomende warmte wordt tijdens de zomermaanden opgeslagen en tijdens de winter opnieuw gebruikt. Het hele gebouw wordt straks voorzien van LED verlichting.

Campus Fryslân

Het rijksmonument is ontworpen door de beroemde stadsarchitect Thomas Romein in 1880. Het Beursgebouw is de afgelopen decennia gebruikt als centrale bibliotheek. Nu wordt het omgebouwd tot faculteitsgebouw voor Campus Fryslân, dat straks ruimte biedt aan zo’n 750 studenten en medewerkers. Expertisegebieden zijn meertaligheid, cultuur, duurzaam ondernemerschap, technologie, toerisme, bestuurskunde, voeding en gezondheid. Deze thema’s zijn relevant voor de Friese regio, maar spelen ook op nationaal en internationaal niveau.

De dag van de Bouw

Op 2 juni openen de deuren van dit bijzondere monumentale pand voor publiek tijdens de Dag van de Bouw.  Wat kun je doen op de Dag van de Bouw? Je kunt rondlopen op een bouwplaats en je ziet constructies van bouwprojecten. Vanuit een bouwkraan overzie je het hele bouwterrein. Je wordt meegenomen in de eerste plannen van het bouwproject. De aannemers vertellen over hun werk. Via een VR-bril werp je een blik in de toekomst. Je kunt zien en voelen hoe de bouw werkt!

Vind je Leeuwarden te ver weg?

Via deze link kun je zien waar jij in jouw omgeving een bouwplaats kunt bezoeken, op de Dag van de Bouw. https://www.debouwmaakthet.nl/dagvandebouw/

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat een leuke verrassing van #Enveloppenland vanmorgen! Na het vinden van een gouden envelop kwam Willy Wonka hoogstpersoonlijk een doos met heerlijke chocolade afleveren. Namens Mul BV van harte bedankt Willy van Enveloppenland.nl pic.twitter.com/Cs47chU3IM

Gisteren op Mul BV's Twitter via Twitter Web Client