MENU

Het boek “het verpleeghuis van de toekomst is (een) thuis” is uit!

Het boek “het verpleeghuis van de toekomst is (een) thuis” is uit! Met een prikkelende bijdrage van Martijn Ruyg.
Sinds medio 2013 worden binnen het Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie van Fontys Hogescholen voorbereidingen getroffen voor het ontwerp en de bouw van een verpleeghuis van de toekomst. Middels workshops is ervaring gedeeld van experts uit verschillende vakgebieden zoals verzorging, architectuur, installatietechniek, hulpmiddelen en ondersteunende diensten. De experts hadden allen ervaring met de totstandkoming van of het werken in een verpleeghuis. Uit de workshops is een schat aan informatie voortgekomen en het idee is ontstaan om samen met deze experts een boek samen te stellen om deze kennis te kunnen delen. Het boek geeft een indruk van de innovaties op het gebied van verpleeghuiszorg in Nederland.
De bijdrage van Martijn heeft als titel “Techniek dient de mens?” Hierin geeft hij een reflectie op techniek en onderhoud. Belangrijk voor het verpleeghuis van de toekomst is dat er een transitie plaats vindt van een verpleegomgeving naar een woonomgeving. Techniek zal gebruikt moeten worden waarvoor het is bedoeld, namelijk als middel om datgene te bereiken wat de bewoner wil: een woonomgeving waar men zich thuis voelt.
Verder houdt Martijn Ruyg in het artikel een pleidooi voor samenwerking waarbij innovatie wordt ingezet voor het verbeteren van het welzijn van de bewoners.

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten

Een warm welkom voor onze nieuwe collega Nickolas. Als applicatiebeheerder draagt hij zorg voor de helpdesk van Digitaal Vastgoed Beheer. Nickolas ondersteunt onze klanten en zorgt dat de applicatie verder wordt uitgebreid en ontwikkeld met nieuwe diensten en functionaliteiten. pic.twitter.com/fhkLGfeio1

Vorige week op Mul BV's Twitter via Twitter Web Client