MENU

Nieuwe luchtbehandelingsinstallaties Martini Ziekenhuis

Grote hijsactie vorige week bij het Martini Ziekenhuis. In Groningen is gestart met het vervangen van de oude luchtbehandelingsinstallaties van twee bouwdelen. Deze bouwdelen behoren tot het renovatie deel en staan in het oorspronkelijke gebouw van het ziekenhuis.

Deze vervanging maakt deel uit van een eerder ingezet traject. Hierbij wordt de “backbone”, oftewel de hoofdinfrastructuur van de ventilatie-installatie, vervangen door een veel energiezuiniger systeem.

De nieuwe installatie voldoet weer volledig aan de huidige energiemaatstaven. Het is een vraag gestuurd systeem met zeer lage luchtsnelheden en centrale luchtbehandeling met een A+ label (ERP 2018). Hiermee is het ventilatiesysteem weer op de toekomst voorbereid.

Deze werkzaamheden vloeien voort uit een plan dat Mul BV ontwerpers en adviseurs heeft gemaakt.  Het hoofddoel hiervan is een verduurzaming en verbetering van het binnenklimaat in het oudere deel van het Martini Ziekenhuis.

In de zomervakantie is door diverse aannemers hard doorgewerkt. Er zijn vier luchtschachten leeggehaald en opnieuw opgebouwd. De werkomstandigheden waren zwaar met temperaturen boven de 30 graden. Vorige week is in twee hijsdagen al het sloopafval verwijderd en zijn de twee nieuwe luchtbehandelingskasten geplaatst.

Mul BV ontwerpers en adviseurs heeft het traject vormgegeven vanaf de planvorming tot de aanbesteding en uiteindelijk de realisatie. Uiteraard in nauwe samenwerking met de medewerkers van het ziekenhuis, en de vaste partners en monteurs van het Martini Ziekenhuis.

© Timelapse – Jan Hendriks, Martini Ziekenhuis

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten

Ben jij net klaar met je MBO-opleiding of heb je al ervaring als receptionist(e) en zoek jij een leuke fulltime job? Of ken jij een fulltime topper die perfect op deze vacature past? Tag hem/haar gerust onder dit bericht. Delen mag natuurlijk ook. mulbv.nl/mul-bv-nieuws/…

Vorige week op Mul BV's Twitter via Twitter Web Client