MENU

Nieuwe luchtbehandelingsinstallaties Martini Ziekenhuis

Grote hijsactie vorige week bij het Martini Ziekenhuis. In Groningen is gestart met het vervangen van de oude luchtbehandelingsinstallaties van twee bouwdelen. Deze bouwdelen behoren tot het renovatie deel en staan in het oorspronkelijke gebouw van het ziekenhuis.

Deze vervanging maakt deel uit van een eerder ingezet traject. Hierbij wordt de “backbone”, oftewel de hoofdinfrastructuur van de ventilatie-installatie, vervangen door een veel energiezuiniger systeem.

De nieuwe installatie voldoet weer volledig aan de huidige energiemaatstaven. Het is een vraag gestuurd systeem met zeer lage luchtsnelheden en centrale luchtbehandeling met een A+ label (ERP 2018). Hiermee is het ventilatiesysteem weer op de toekomst voorbereid.

Deze werkzaamheden vloeien voort uit een plan dat Mul BV ontwerpers en adviseurs heeft gemaakt.  Het hoofddoel hiervan is een verduurzaming en verbetering van het binnenklimaat in het oudere deel van het Martini Ziekenhuis.

In de zomervakantie is door diverse aannemers hard doorgewerkt. Er zijn vier luchtschachten leeggehaald en opnieuw opgebouwd. De werkomstandigheden waren zwaar met temperaturen boven de 30 graden. Vorige week is in twee hijsdagen al het sloopafval verwijderd en zijn de twee nieuwe luchtbehandelingskasten geplaatst.

Mul BV ontwerpers en adviseurs heeft het traject vormgegeven vanaf de planvorming tot de aanbesteding en uiteindelijk de realisatie. Uiteraard in nauwe samenwerking met de medewerkers van het ziekenhuis, en de vaste partners en monteurs van het Martini Ziekenhuis.

© Timelapse – Jan Hendriks, Martini Ziekenhuis

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten

Een warm welkom voor onze nieuwe collega Nickolas. Als applicatiebeheerder draagt hij zorg voor de helpdesk van Digitaal Vastgoed Beheer. Nickolas ondersteunt onze klanten en zorgt dat de applicatie verder wordt uitgebreid en ontwikkeld met nieuwe diensten en functionaliteiten. pic.twitter.com/fhkLGfeio1

Ongeveer 6 dagen geleden op Mul BV's Twitter via Twitter Web Client