MENU

Medewerkers Mul BV bekijken werking Pharmafilter

Medewerkers Mul BV bekijken werking Pharmafilter in de praktijk bij Reinier de Graaf Gasthuis.

Pharmafilter, wat is dat?
De kern van deze technologie binnen de zorgsector is onderstaand beschreven.

Afval dat op de verpleegafdeling ontstaat, wordt niet meer apart opgehaald, maar wordt via de vermaler ‘Tonto’ (plaatsvervanger van de bedpanspoeler) door de riolering afgevoerd. Hierbij wordt geen gebruik meer gemaakt van de metalen bedpan, maar in plaats daarvan biologisch afbreekbare po’s (gemaakt van aardappelschillen). Deze po’s, vrijwel al het afval worden door de Tonto vermalen en door de bestaande riolering gespoeld. Het afval bevat o.a. specifiek ziekenhuisafval (naaldenbekers, naalden, gebruikte bloedproducten, gebruikt verbandgaas etc), etensresten, verpakkingen etc. Buiten het ziekenhuis staat een installatie die het vaste afval vergist en ontsmet, waarbij biogas wordt geproduceerd. Het afvalwater wordt gezuiverd en ontdaan van medicinale reststoffen en andere gevaarlijke stoffen.

In de periode van 2010 t/m 2012 is ‘Pharmafilter’ bij het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft op volledige schaal beproefd en gerealiseerd. De theorie was bij Mul BV al bekend, maar hoe Pharmafilter in de praktijk werkt, wilde Mul BV graag zien. De oprichter van Pharmafilter, Ed van den Berg, heeft medewerkers van Mul BV samen met medewerkers van het IJsselland Ziekenhuis persoonlijk een rondleiding gegeven.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • minder transportbewegingen, zowel binnen als buiten het ziekenhuis
  • sneller en hygiënischer werken voor verpleegkundigen en transportpersoneel
  • schoner afvalwater, waarbij bespaard wordt op afvalwaterheffing-kosten
  • stimuleren van duurzaam inkopen; bij de aanschaf van nieuwe producten zal rekening gehouden moeten worden met de manier van afvoeren
  • bijdragen aan een schonere omgeving
  • Mul BV heeft de rondleiding als zeer interessant ervaren en ziet het Pharmafiltersysteem als frisse wind door de zorgsector ten aanzien van efficiëntie, techniek en duurzaamheid.
ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten

Een warm welkom voor onze nieuwe collega Nickolas. Als applicatiebeheerder draagt hij zorg voor de helpdesk van Digitaal Vastgoed Beheer. Nickolas ondersteunt onze klanten en zorgt dat de applicatie verder wordt uitgebreid en ontwikkeld met nieuwe diensten en functionaliteiten. pic.twitter.com/fhkLGfeio1

Ongeveer 6 dagen geleden op Mul BV's Twitter via Twitter Web Client