MENU

Verlichting in kantoorgebouwen en energie besparen.

Het licht in ons kantoor wordt automatisch uitgeschakeld bij de aanwezigheid van voldoende daglicht. Het energiegebruik van de verlichting in kantoorgebouwen bedraagt ongeveer 20% van het totale energiegebruik. Hierop kun je met de juiste technische aanpassingen 30% tot 60% energie besparen. Dit heeft niet alleen een gunstig effect op de energierekening, ook het binnenklimaat, de productiviteit van de medewerkers en het milieu hebben hier voordeel van.  Verlichting kan mooi, comfortabel, betaalbaar èn het allerbelangrijkst minder milieubelastend zijn!

Het is mogelijk om te  besparen op verlichting, zonder concessies te doen aan de gewenste lichtkwaliteit.

Lagere energie- en onderhoudskosten

De meeste gebruikte verlichting in utiliteitsgebouwen is de tl-verlichting. Vaak wordt gedacht dat alle tl-verlichting per definitie energiezuinig is. Dat is een groot misverstand. Je kunt met de juiste aanpassingen substantieel besparen op de elektriciteits- en onderhoudskosten met de nieuwste generatie LED verlichting.

Behoud van lichtcomfort

Veel verlichtingssystemen zijn in het verleden geïnstalleerd op basis van minimale aanschafkosten en lichtniveaus. Deze systemen voldoen niet meer aan de kwaliteitseisen van deze tijd. Met de nieuwste verlichting is er een hogere lichtopbrengst, daglicht ondersteuning en vooral een prettiger lichtbeleving.

Eenvoudige maatregelen

Een hardnekkig misverstand is dat vernieuwing van verlichtingsinstallaties altijd gepaard gaat met hoge kosten en omslachtige maatregelen. Een verouderd verlichtingssysteem kan al relatief goedkoop worden opgewaardeerd. Ingrijpende renovaties en hoge investeringen zijn vaak niet nodig.

Korte terugverdientijd

De maatregelen kenmerken zich door relatief lage investeringen en korte terugverdientijden. Bovendien zijn deze maatregelen voor ondernemers fiscaal aftrekbaar, wat de terugverdientijd nog korter maakt.

Door het toepassen van de onderstaande maatregelen kun je fors besparen op de energierekening. Een investering die je in korte tijd terugverdient.

  • De eenvoudigste optie is het vervangen van conventionele verlichtingsarmaturen (tl-buizen of hoogfrequente tl-buizen, gloeilampen en halogeenlampen) door LED verlichtingsarmaturen.
  • Plaatsen van aanwezigheid schakelaars in ruimten die niet continue in gebruik zijn.
  • Plaatsen van lichtsensoren in ruimten met veel invallend daglicht.
  • Plaatsen van tijdschakelaars ter voorkoming van het laten branden van verlichting na het einde van de (werk-)dag.

Wil je weten welke energiebesparende maatregelen je nog meer kunt nemen? Neem gerust contact met ons op wij helpen je graag verder. Ons telefoonnummer is: 0182 53 88 20. Of stuur een e-mail.

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten

#Legionellabesmetting mogelijk bij #defensie aan de orde. Aan de hand van een zorgvuldige #risicoanalyse en een compleet #beheersplan kunt u #veiligdrinkwater en #douchewater garanderen voor uw werknemers en gasten. Wij helpen u er graag bij! zembla.bnnvara.nl/nieuws/zemb…

Ongeveer 6 uur geleden op Mul BV's Twitter via Twitter for iPhone