MENU

Opening HAP Martini Ziekenhuis

Met de overhandiging van een sleutel door Hans Feenstra (bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis) aan Ine Scholten(directeur Doktersdienst Groningen) is de nieuwe Huisartsenspoedpost feestelijk geopend.

De huisartsenpost is een regionaal centrum waar patiënten in een spoedeisende, maar niet levensbedreigende, situatie buiten kantooruren door een huisarts kunnen worden gezien. Zo nodig kan de huisarts direct doorverwijzen naar een medisch specialist of de Spoedeisende Hulp (SEH). Voor een snelle opvolging van deze doorverwijzing is vestiging van een HAP in een ziekenhuis en in de nabijheid van de afdeling SEH bijzonder aantrekkelijk.
Via één gezamenlijke ingang kunnen spoedpatiënten 24/7 worden opgevangen en geholpen.
De HAP is extreem energiezuinig, eenvoudig van opzet en flexibel indeelbaar. Het is U-vormig omgevouwen rond een atrium. In dit ruimtelijke hart bevindt zich de ontvangstruimte, het Spoedplein.

De HAP zelf is géén onderdeel van de ziekenhuisorganisatie en heeft zowel buiten als binnen een heel eigen karakter. Het ligt als een goed vindbaar paviljoen vóór de hoge bebouwing van het Martini. Om de eigenheid te benadrukken heeft SEED de gevel ontworpen als een organische huid, die, afhankelijk van standpunt en (zon)lichtinval, een steeds wisselende aanblik heeft. Deze huid en de adering verwijzen naar de functie van de HAP, waar het herstel van het menselijk lichaamsweefsel centraal staat.

De opening markeert de voltooiing van de tweede fase van het project voor de gecombineerde spoedpost van de Doktersdienst Groningen (DDG) en de SEH van het Martini Ziekenhuis. De eerste fase betrof de capaciteitsuitbreiding van de Ambulancehal. In de derde fase zal de SEH grondig worden verbouwd en uitgebreid.

Bouwmanagement: Cure+ Care Consultancy
Architect: SEED
Adviseur E+W installaties: Mul BV
Aannemer: Friso
Installateur: Van Dorp Installaties

Play
Slider
ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten

Een warm welkom voor onze nieuwe collega Nickolas. Als applicatiebeheerder draagt hij zorg voor de helpdesk van Digitaal Vastgoed Beheer. Nickolas ondersteunt onze klanten en zorgt dat de applicatie verder wordt uitgebreid en ontwikkeld met nieuwe diensten en functionaliteiten. pic.twitter.com/fhkLGfeio1

Vorige week op Mul BV's Twitter via Twitter Web Client