MENU

De Hoenderloo Groep

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

De Hoenderloo Groep: De Bosvilla en De Kastanje

De Hoenderloo Groep is een organisatie die specialistische 24 uurs zorg biedt aan jongeren met complexe gedragsproblemen. De twee gebouwen; De Bosvilla en De Kastanje, liggen vlak bij elkaar midden in het bos. In elk pand wonen twee woongroepen met jongeren (12-18 jaar) van jeugdzorgorganisatie De Hoenderloo Groep. Het overzicht op de woongroepen vindt plaats vanuit het centrale deel van het T-vormige bouwwerk.

Toegepaste technieken

Snelle afvoer van het hemelwater van bebouwde oppervlakken onderbreekt de natuurlijke waterkringloop en veroorzaakt een dalend grondwaterpeil en afname van grondwaterreserves. Met hemelwaterinfiltratie in de bodem kan de waterbalans worden hersteld.

Gasontladingslampen, zoals de veelgebruikte TL-lampen worden altijd via een zogenaamd voorschakelapparaat (VSA) aangesloten. Hoogfrequente elektronische VSA’s leveren energiebesparingen op van circa 25%.

We spreken van lage temperatuurverwarming (LTV) als de aanvoer temperatuur van het verwarmingswater niet hoger is dan 55°C. Warmte afgifte vindt plaats met vloerverwarming, wandverwarming of lage temperatuur radiatoren. LTV maakt het mogelijk duurzame warmte optimaal in te zetten.

Led staat voor ‘light emitting diode’. Led-verlichting ontwikkelt zich snel. Led verlichting geeft nieuwe mogelijkheden in accent verlichting, gekleurde verlichting, dynamische verlichting en ontwikkeling van kleinere armaturen. Het zal niet lang meer duren voordat led als algemene ruimteverlichting breed zal worden toegepast.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA