MENU

EPC merenhoef

Het bestaande zorgcomplex van de Merenhoef in Maarssen wordt ingrijpend gerenoveerd en op het omliggende terrein worden in verschillende fases woningen en appartementen gerealiseerd. Plannen hiervoor stonden al lang op stapel, maar door de crisis was er wat vertraging opgelopen.

Wij maken deel uit van het bouwteam, dat er nu eindelijk voor kan gaan zorgen dat het bestaande zorgcentrum van het Leger des Heils wordt gerenoveerd, zodat de bewoners daar een fijne nieuwe woonplek krijgen. De bouw van het gezondheidscentrum en de huisartsenpost volgen kort hierop, gevolgd door de overige woningen.

Het Leger des Heils is een internationale beweging en behoort tot de universele christelijke kerk. Zijn boodschap is gebaseerd op de Bijbel. Zijn dienstverlening wordt gestimuleerd door de liefde tot God. Zijn opdracht is het Evangelie van Jezus Christus te prediken en in zijn naam menselijk nood te lenigen zonder enige vorm van discriminatie. Het Leger des Heils heeft 5500 medewerkers, 5000 heilsoldaten en  5000 vrijwilligers. Ze helpen 35.000 mensen per jaar vanuit 250 verschillende locaties in Nederland.

In nauwe samenwerking met Koolstof Vastgoed hebben wij het energieconcept voor de nieuw te bouwen objecten uitgedacht en dit verwerkt in het werktuigbouwkundig en elektrotechnisch ontwerp. Om het nieuwe park te kunnen realiseren moest vervolgens de bestaande nutsinfrastructuur van het hele terrein ingrijpend en in fases ‘op de schop’. Ruim een jaar eerder hebben wij samen met de nutsbedrijven hier al de eerste plannen voor gemaakt. Verder hebben wij de nodige input geleverd voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Vanaf nu mogen wij de bouwbegeleiding verzorgen voor het hoofdgebouw.

Vorige week waren wij aanwezig bij de feestelijke start bouw en renovatie van de Merenhoef en maakte een kort filmpje in de regen met een straffe wind. In dit filmpje vertellen Egbert van den Bergh(Koolstof Vastgoed) en Bram Abbes(Leger des Heils) wat dit project zo bijzonder maakt.

Technicus engineering erkend leerbedrijf

Heb je het je het al gezien op LinkedIn? Volg jij de opleiding Technicus engineering, dan kun je nu bij ons terecht voor een stageplaats.

Mul BV is een dynamisch bedrijf met 25 medewerkers, dat gevestigd is in een modern en duurzaam gebouwd kantoorpand in Gouda. Wij adviseren en ontwerpen duurzame technische oplossingen voor nieuwbouw en renovatie. Onze klanten bevinden zich in de zorg, utiliteit en woningcoöperaties. Vanaf nu zijn wij als erkend leerbedrijf aangesloten bij de SBB en werken wij graag samen.

Stichting veteranenziekte

De Stichting Veteranenziekte, is ontstaan na de grootste legionella-uitbraak ter wereld in maart 1999. Na deze legionella-explosie tijdens de Westfriese Flora overleden – tot nu toe – 32 mensen aan de gevolgen van de veteranenziekte; meer dan 200 mensen werden ernstig ziek. Veel van deze mensen sloten zich aan bij de stichting.

Sindsdien hebben ook mensen die elders de ziekte hebben opgelopen, in binnen- of buitenland, zich aangemeld bij de stichting.  De stichting is er voor lotgenotencontact, als informatievoorziening en politieke betrokkenheid en maatschappelijk belang.

dagvandebouw

Op 2 juni openen de deuren van het Beursgebouw in Leeuwarden voor publiek tijdens de Dag van de Bouw.  Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd. Voor de renovatie van dit bijzondere monumentale pand van Campus Fryslân hebben wij het ontwerp mogen maken voor de technische installaties. De bouw moet nog starten, tot zover is alleen de sloop gerealiseerd. Leeuwarden krijgt het eerste monumentale all electric onderwijsgebouw van Nederland. In het ontwerp hebben wij gekeken naar het creëren van goede onderwijs- en verblijfsfaciliteiten. Aan duurzaamheid is veel aandacht besteed. Campus Fryslân wordt hiermee beter geïsoleerd en voorzien van PV-panelen.

Als je leeft met een beperking of chronische ziekte, kunnen simpele dingen een groot probleem zijn. Met een hulphond kun je je zelfredzaamheid aanmerkelijk vergroten.

Als sponsor van Stichting De Hond Kan De Was Doen is het mogelijk om de wachtlijst van assistentiehonden voor volwassenen en kinderen met een beperking korter te maken. De hulphond betekent een grotere onafhankelijkheid en zelfstandigheid.

Wil je net als Mul BV een bijdrage leveren om meer hulphonden mogelijk te maken?  Uw gift of donatie is meer dan welkom. Elke euro telt. Help mee! Doneren kan via deze weblink . Of help de stichting om meer naamsbekendheid te krijgen door dit bericht te delen.

@hondkanwasdoen

zoeken in berichten →