MENU

Heuvelrug Wonen Kopappartementen

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

Op de kop van vijf bestaande galerijflats aan de Lange Dreef in Driebergen is nieuwbouw gerealiseerd. De nieuwe appartementengebouwen vormen de overgang van de bestaande wijk naar de nieuwe woonwijk die aan de andere kant van de Lange Dreef wordt gerealiseerd. In de nieuwbouw zijn 33 sociale huurwoningen voor starters, jonge gezinnen of 55-plussers opgenomen. Tevens is bij twee blokken op twee verdiepingen kleinschalige zorg gerealiseerd. De nieuwe appartementengebouwen vormen de overgang van de bestaande wijk naar de nieuwe woonwijk die aan de andere kant van de Lange Dreef wordt gerealiseerd.

Ruimte- en tapwaterverwarming worden voorzien door middel van warmtepompen. De benodigde elektriciteit voor de warmtepompen en algemene voorzieningen wordt onttrokken aan een collectieve zonne-energie installatie.

Toegepaste technieken

Een warmtepomp kan energie, op een laag temperatuurniveau, aan de omgeving onttrekken, bijvoorbeeld uit bodem, water of lucht en deze op een hogere temperatuur elders toepassen.

Gasontladingslampen, zoals de veelgebruikte TL-lampen worden altijd via een zogenaamd voorschakelapparaat (VSA) aangesloten. Hoogfrequente elektronische VSA’s leveren energiebesparingen op van circa 25%.

Met een daglichtafhankelijke regeling wordt de hoeveelheid kunstlicht afgestemd op de lichtbehoefte, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht.

We spreken van lage temperatuurverwarming (LTV) als de aanvoer temperatuur van het verwarmingswater niet hoger is dan 55°C. Warmte afgifte vindt plaats met vloerverwarming, wandverwarming of lage temperatuur radiatoren. LTV maakt het mogelijk duurzame warmte optimaal in te zetten.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

Led staat voor ‘light emitting diode’. Led-verlichting ontwikkelt zich snel. Led verlichting geeft nieuwe mogelijkheden in accent verlichting, gekleurde verlichting, dynamische verlichting en ontwikkeling van kleinere armaturen. Het zal niet lang meer duren voordat led als algemene ruimteverlichting breed zal worden toegepast.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA