MENU

Nieuwbouw EXTRON Building

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

In de wijk “Vathorst” is de Europese vestiging van het Amerikaanse ICT bedrijf Extron gerealiseerd. Het distributiecentrum voor ICT onderdelen met een totale oppervlakte van ca. 25.000m² bestaat uit een ondergrondse parkeergarage, 3 verdiepingen met kantoorruimten en 2 bedrijfshallen.

Toegepaste technieken

Een sprinklerinstallatie is een vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand te detecteren, te signaleren en te beheersen dan wel te blussen.

Een warmtepomp kan energie, op een laag temperatuurniveau, aan de omgeving onttrekken, bijvoorbeeld uit bodem, water of lucht en deze op een hogere temperatuur elders toepassen.

Gasontladingslampen, zoals de veelgebruikte TL-lampen worden altijd via een zogenaamd voorschakelapparaat (VSA) aangesloten. Hoogfrequente elektronische VSA’s leveren energiebesparingen op van circa 25%.

Met een daglichtafhankelijke regeling wordt de hoeveelheid kunstlicht afgestemd op de lichtbehoefte, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA