MENU

Rabobank Westfriesland-Oost

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

De verbouwing van het regiokantoor Rabobank Westfriesland-Oost betreft het geheel vernieuwen van de hoofdentree en de ingrijpende verandering van de bankhal, spreekkamers, kantoren op de begane grond, eerste verdieping en het bedrijfsrestaurant op de tweede verdieping. De sfeerverlichting in het bankgebouw met een totale oppervlakte van ca. 2.300m² is in nauwe samenwerking met een interieurarchitect ontwikkeld waardoor elke ruimte een geheel “eigen” karakter heeft gekregen.

Toegepaste technieken

Klimaatplafond is een plafond waarmee gekoeld en/of verwarmd kan worden. Een klimaatplafond bestaat veelal uit een geperforeerd stalen plafond waarop buizenregisters liggen waardoor verwarmings- of koelwater stroomt.

Gasontladingslampen, zoals de veelgebruikte TL-lampen worden altijd via een zogenaamd voorschakelapparaat (VSA) aangesloten. Hoogfrequente elektronische VSA’s leveren energiebesparingen op van circa 25%.

Met een daglichtafhankelijke regeling wordt de hoeveelheid kunstlicht afgestemd op de lichtbehoefte, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA