MENU

Scholengroep Spinoza

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Novum Maartenshal Voorburg hoge rc-waarde
ontwerp technische installaties
novum-maartenshal
spinoza duurzame sporthal
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

In Voorburg is de Novum-Maartenshal(1.600 ) gerealiseerd voor Scholengroep Spinoza. De gymzaal bestaat uit een hoofdzaal, kleedkamers en een opslagruimte. Op de verdieping bevindt zich een multifunctionele ruimte voor examens en verhuur voor cursussen en trainingen.

Een groot deel van de installaties zijn op het dak geplaatst. Deze zijn niet zichtbaar vanwege de verticale houten lamelpanelen aan de gevel. Daarnaast is 50% van de ruimte op het dak benut voor de installatie van zonnepanelen. Zowel het dak als de wandconstructie heeft een hoge rc-waarde(isolatiewaarde), namelijk 8 K/W. In het gehele pand is ledverlichting geplaatst. Het pand wordt verwarmd door middel van vloerverwarming.

De nieuwe driedelige sporthal is ontworpen door Slangen en Koenis Architecten in opdracht van Stichting Scholengroep Spinoza. Mul BV ontwerpers & adviseurs verzorgde de bouwfysische aspecten en het ontwerp van de technische installaties. De sporthal wordt  gebruikt door het naastgelegen Sint-Maartenscollege en het Gymnasium Novum. In de avonduren en weekenden is de sporthal beschikbaar voor verschillende verenigingen.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA