MENU

Stichting VO Haaglanden Diverse projecten

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

Stichting VO Haaglanden beheert openbare en neutraal-bijzondere scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeenten Den Haag en Rijswijk. Al ruim 10 jaar voert Mul BV verschillende werkzaamheden uit voor Stichting VO Haaglanden, zoals:

NEN 3140 inspectie

Voor verschillende locaties voert Mul BV NEN 3140 inspecties uit. Dit zijn periodieke veiligheidskeuringen van de elektrotechnische installaties.

Legionellabeheer

Voor het Legionellabeheer voert Mul BV monsternamen, temperatuuropnamen en keerklepcontroles uit.

Werktuigbouwkundig ontwerp

Voor de interne verbouwingen binnen de locaties Segbroek Goudsbloemlaan, Maerlant lyceum en Van Vredenburch college heeft Mul BV het ontwerp gemaakt voor de waterleiding, CV en de luchtbehandeling.

 

Toegepaste technieken

Gasontladingslampen, zoals de veelgebruikte TL-lampen worden altijd via een zogenaamd voorschakelapparaat (VSA) aangesloten. Hoogfrequente elektronische VSA’s leveren energiebesparingen op van circa 25%.

Met een daglichtafhankelijke regeling wordt de hoeveelheid kunstlicht afgestemd op de lichtbehoefte, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht.

KNX is een samenwerking tussen een groot aantal fabrikanten waarbij gebruik gemaakt wordt van een “open” protocol waardoor de diverse componenten met elkaar kunnen communiceren. Door alle busdeelnemers via de KNX media (twisted pair, radio frequency, power line of IP/Ethernet) met elkaar te verbinden, kan er informatie uitgewisseld worden.

We spreken van lage temperatuurverwarming (LTV) als de aanvoer temperatuur van het verwarmingswater niet hoger is dan 55°C. Warmte afgifte vindt plaats met vloerverwarming, wandverwarming of lage temperatuur radiatoren. LTV maakt het mogelijk duurzame warmte optimaal in te zetten.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

Led staat voor ‘light emitting diode’. Led-verlichting ontwikkelt zich snel. Led verlichting geeft nieuwe mogelijkheden in accent verlichting, gekleurde verlichting, dynamische verlichting en ontwikkeling van kleinere armaturen. Het zal niet lang meer duren voordat led als algemene ruimteverlichting breed zal worden toegepast.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA