MENU

Zuidwester te Goes

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

In de wijk Goes-West is de huisvesting van 64 verstandelijk gehandicapten gerealiseerd. De stedenbouwkundige benadering reflecteert de kleinschalige omgeving door in het ontwerp een getrapte schaal met een tweelaags voorhuis en een drielaags achterhuis te introduceren.

Het programma bevat groepswoningen in de categorie zwaar. De cliënten met uiteenlopende fysieke problemen en gedragsproblemen kunnen in cognitieve woongroepen worden gehuisvest. In twee van de vier gebouwen zijn dagbestedings- en behandelingsfuncties ondergebracht.

Toegepaste technieken

Gasontladingslampen, zoals de veelgebruikte TL-lampen worden altijd via een zogenaamd voorschakelapparaat (VSA) aangesloten. Hoogfrequente elektronische VSA’s leveren energiebesparingen op van circa 25%.

We spreken van lage temperatuurverwarming (LTV) als de aanvoer temperatuur van het verwarmingswater niet hoger is dan 55°C. Warmte afgifte vindt plaats met vloerverwarming, wandverwarming of lage temperatuur radiatoren. LTV maakt het mogelijk duurzame warmte optimaal in te zetten.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA