MENU

Elicium RAI Amsterdam

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

Dit project betreft de nieuwbouw van een Expofoyer + Hoogbouw voor de RAI te Amsterdam. De Expofoyer omvat circa 7300 m² BVO bestaande uit entree, receptie, de expofoyer en vergaderzalen. De hoogbouw van circa 5800 m² bestaat uit congreszalen en kantoorruimten. Mul BV verzorgde de advisering voor de elektrotechnische installaties en de bouwbegeleiding voor de werktuigbouwkundige-, elektrotechnische- en sprinklerinstallaties.

Toegepaste technieken

In de zomer gebruikt men koel grondwater om gebouwen te koelen, het opgewarmde water slaat men op in de bodem totdat het in de winter wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen.

Met een daglichtafhankelijke regeling wordt de hoeveelheid kunstlicht afgestemd op de lichtbehoefte, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

Led staat voor ‘light emitting diode’. Led-verlichting ontwikkelt zich snel. Led verlichting geeft nieuwe mogelijkheden in accent verlichting, gekleurde verlichting, dynamische verlichting en ontwikkeling van kleinere armaturen. Het zal niet lang meer duren voordat led als algemene ruimteverlichting breed zal worden toegepast.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA