MENU

Florence – Woonzorgcentrum Jonker Frans

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

Woonzorgcentrum Jonker Frans is een locatie van Stichting Florence in de wijk Regentesse-Valkenbos te Den Haag. De locatie dateert uit de 70-er jaren. Het project betreft de renovatie van het 6 verdiepingen tellende hoofdgebouw waarin de volgende voorzieningen zijn gerealiseerd: restaurant, grootkeuken, commerciële ruimten, kantoor en facilitaire ruimten en zorgappartementen. Behalve als woon-zorgcomplex heeft het centrum ook een brede culturele en maatschappelijke functie in de wijk.

Toegepaste technieken

Een gasabsorptie warmtepomp is vergelijkbaar met een normale elektrische warmtepomp. Bij een gasabsorptie warmtepomp is echter de traditionele elektrische compressor vervangen door een thermodynamische compressor. Dit noemen we het absorptieproces. Dit absorptieproces is een geoptimaliseerd proces waarbij ammoniak, opgelost in water, wordt gebruikt als koudemiddel om warmte te onttrekken aan een warmtebron.

Met een daglichtafhankelijke regeling wordt de hoeveelheid kunstlicht afgestemd op de lichtbehoefte, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht.

KNX is een samenwerking tussen een groot aantal fabrikanten waarbij gebruik gemaakt wordt van een “open” protocol waardoor de diverse componenten met elkaar kunnen communiceren. Door alle busdeelnemers via de KNX media (twisted pair, radio frequency, power line of IP/Ethernet) met elkaar te verbinden, kan er informatie uitgewisseld worden.

Domotica staat voor woonhuisautomatisering. Door domotica zijn ouderen en gehandicapten in staat langer zelfstandig te wonen. Domotica draagt ook bij aan een veiligere woonomgeving, denk hierbij aan het uitschakelen van het fornuis, het verlichten van looppaden, brand- en inbraakalarm en toezicht in de woonkamer.

We spreken van lage temperatuurverwarming (LTV) als de aanvoer temperatuur van het verwarmingswater niet hoger is dan 55°C. Warmte afgifte vindt plaats met vloerverwarming, wandverwarming of lage temperatuur radiatoren. LTV maakt het mogelijk duurzame warmte optimaal in te zetten.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

Led staat voor ‘light emitting diode’. Led-verlichting ontwikkelt zich snel. Led verlichting geeft nieuwe mogelijkheden in accent verlichting, gekleurde verlichting, dynamische verlichting en ontwikkeling van kleinere armaturen. Het zal niet lang meer duren voordat led als algemene ruimteverlichting breed zal worden toegepast.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA