MENU

Haaglanden Medisch Centrum

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
previous arrownext arrow
Slider

In HMC Westeinde is het operatiecomplex onlangs uitgebreid met een ‘hightech’ hybride operatiekamer (hybride OK).

Bij Mul BV ontwerpers & adviseurs werken wij met veel plezier aan boeiende en uiteenlopende opdrachten, zoals de mooie uitdaging op locatie Westeinde van HMC (Haaglanden Medisch Centrum).

Hybride staat voor het samenkomen van twee technieken. In deze ‘state of the art’ operatiekamer is het namelijk mogelijk om binnen één operatie twee verschillende behandeltechnieken te combineren.

 

Bijvoorbeeld de klassieke ‘open operatie’ in combinatie met ‘radiologische interventie’ via een kleine opening in de huid en 3D beeldvorming.

Samenwerken
Op de hybride OK werken de chirurgen, interventie-radiologen, röntgenlaboranten en operatie-assistenten nog nauwer samen. De hybride OK is voorzien van hoogwaardige apparatuur voor de allernieuwste chirurgische- en beeldtechnieken. Hiermee volgen we de trend van minder ingrijpend (minder-invasief) opereren. Voor de patiënt is de behandeling minder belastend omdat we twee operaties in één keer kunnen doen.

Uniek in HMC is dat deze operatiekamer van de toekomst geschikt is voor de neurochirurgie, vaatchirurgie en traumachirurgie: de speerpuntbehandelingen van HMC. 

Mul BV ontwerpers & adviseurs adviseert over de engineering en realiseert en ontwerpt de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Bij ziekenhuizen en zorginstellingen is steeds vaker de technologie leidend. 

Bouwpartners
Croonwolter&dros had als opdracht om op basis van het DO het UO te maken, en vervolgens te realiseren voor alle E- en W- installaties. Mul BV ontwerpers & adviseurs heeft het UO beoordeeld voor deze hightech Hybride OK, de aansluitingen met het bestaande ziekenhuis ontworpen en afgestemd. Daarnaast is door Mul BV ontwerpers & adviseurs tijdens de realisatie een stuk begeleiding van de uitvoer gedaan.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA