MENU

Stichting HilverZorg Zonnehoeve

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

Verpleeghuis Zonnehoeve is gesitueerd op landgoed Zonnestraal te Hilversum. Zonnehoeve is onderdeel van zorgorganisatie HilverZorg en biedt onderdak aan (oudere) mensen met een psychogeriatrische aandoening of niet aangeboren hersenletsel. Het gebouw stammend uit midden jaren tachtig is in 2012 gerenoveerd waarbij 15 woongroepen van 8 of 9 personen zijn gerealiseerd. In de woongroepen is biodynamische verlichting toegepast. De helderheid van de verlichting wordt geregeld met behulp van het daglicht.

Toegepaste technieken

Gasontladingslampen, zoals de veelgebruikte TL-lampen worden altijd via een zogenaamd voorschakelapparaat (VSA) aangesloten. Hoogfrequente elektronische VSA’s leveren energiebesparingen op van circa 25%.

Met een daglichtafhankelijke regeling wordt de hoeveelheid kunstlicht afgestemd op de lichtbehoefte, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA