MENU

Stichting VO Haaglanden Segbroek College

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

De middelbare school aan de Klaverstraat te Den Haag biedt onderwijs aan circa 1.400 leerlingen. De locatie is deels gebouwd in 1955 en 2000 en bestrijkt een oppervlakte van circa 13.000 m². Om de onderwijskwaliteit en faciliteit te behouden/waarborgen zal de school tijdens gebruik gefaseerd gerenoveerd en verbouwd worden.

In de eerste fase is de verouderde gymzaal gesloopt en is een nieuwe gymzaal gebouwd met omliggende drama-, muzieklokalen en fitnessruimte.

In de vervolg fase zijn de overige leslokalen en ruimten gerenoveerd.

Hierbij zal de aandacht worden gevestigd op energie zuinige installaties, een beter leefcomfort (ventilatie klasse B) en ICT.

In dit bouwproces heeft Mul BV ondersteuning geboden bij:

·         het voorontwerp van de elektrotechnische & werktuigbouwkundige installaties;

·         het definitief ontwerp;

·         het opstellen van het bestek;

·         de uitvoeringsbegeleiding.

Toegepaste technieken

Gasontladingslampen, zoals de veelgebruikte TL-lampen worden altijd via een zogenaamd voorschakelapparaat (VSA) aangesloten. Hoogfrequente elektronische VSA’s leveren energiebesparingen op van circa 25%.

Met een daglichtafhankelijke regeling wordt de hoeveelheid kunstlicht afgestemd op de lichtbehoefte, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht.

KNX is een samenwerking tussen een groot aantal fabrikanten waarbij gebruik gemaakt wordt van een “open” protocol waardoor de diverse componenten met elkaar kunnen communiceren. Door alle busdeelnemers via de KNX media (twisted pair, radio frequency, power line of IP/Ethernet) met elkaar te verbinden, kan er informatie uitgewisseld worden.

We spreken van lage temperatuurverwarming (LTV) als de aanvoer temperatuur van het verwarmingswater niet hoger is dan 55°C. Warmte afgifte vindt plaats met vloerverwarming, wandverwarming of lage temperatuur radiatoren. LTV maakt het mogelijk duurzame warmte optimaal in te zetten.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

Led staat voor ‘light emitting diode’. Led-verlichting ontwikkelt zich snel. Led verlichting geeft nieuwe mogelijkheden in accent verlichting, gekleurde verlichting, dynamische verlichting en ontwikkeling van kleinere armaturen. Het zal niet lang meer duren voordat led als algemene ruimteverlichting breed zal worden toegepast.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA