MENU

Dag van de Bouw

Op de Dag van de bouw op 2 juni openen de deuren van het Beursgebouw in Leeuwarden voor publiek tijdens de Dag van de Bouw.  Dit is een jaarlijks evenement in de bouw. Voor de renovatie van dit bijzondere monumentale pand van Campus Fryslân maakte Mul BV ontwerpers & adviseurs het ontwerp voor de technische installaties. De bouw moet nog starten, tot zover is alleen de sloop gerealiseerd. Leeuwarden krijgt het eerste monumentale all electric onderwijsgebouw van Nederland. In het ontwerp keken wij naar het creëren van goede onderwijs- en verblijfsfaciliteiten. Aan duurzaamheid is uiteraard ook veel aandacht besteed. Campus Fryslân is hiermee straks beter geïsoleerd en voorzien van PV-panelen.

Duurzaam

Het gebouw is straks volledig gasloos door middel van wamtepompen. Er komt een WKO (Warmte-Koude-Opslag), daarmee kan energie in de vorm van warmte en koude opgeslagen worden in de bodem. De vrijkomende warmte wordt in de eerste plaats tijdens de zomermaanden opgeslagen en vervolgens tijdens de winter opnieuw gebruikt. In het hele gebouw komt straks LED verlichting.

Campus Fryslân

Het ontwerp van het rijksmonument is van de beroemde stadsarchitect Thomas Romein in 1880. Het Beursgebouw is de afgelopen decennia in gebruik als centrale bibliotheek. Straks neemt het faculteitsgebouw voor Campus Fryslân zijn intrek, welke ruimte biedt aan zo’n 750 studenten en medewerkers. Expertisegebieden zijn meertaligheid, cultuur, duurzaam ondernemerschap, technologie, toerisme, bestuurskunde, voeding en gezondheid. Deze thema’s zijn niet alleen relevant voor de Friese regio, maar spelen immers ook op nationaal en internationaal niveau.

De dag van de Bouw

Op 2 juni openen de deuren van dit bijzondere monumentale pand voor publiek tijdens de Dag van de Bouw.  Wat kun je doen op de Dag van de Bouw? Je kunt rondlopen op een bouwplaats en je ziet constructies van bouwprojecten. Vanuit een bouwkraan overzie je het hele bouwterrein. Je wordt meegenomen in de eerste plannen van het bouwproject. De aannemers vertellen over hun werk. Via een VR-bril werp je een blik in de toekomst. Je kunt zien en voelen hoe de bouw werkt!

Vind je Leeuwarden te ver weg? Via deze link kun je zien waar jij in jouw omgeving een bouwplaats kunt bezoeken, op de Dag van de Bouw.

Wil je op de hoogte blijven van dit soort nieuws van Mul BV ontwerpers & adviseurs, meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten