MENU

VCCN bedrijfslid Mul BV aanwezig bij presentatie nieuwe CSA richtlijn

Afgelopen donderdag zijn wij als VCCN bedrijfslid bij het VCCN Minisymposium over de CSA Richtlijn 11 geweest. De SVN, vDMSH, VHIG stelde met behulp van de VCCN gezamenlijk een nieuwe richtlijn op voor het ontwerp, de bouw en de opstart van een sterilisatie afdeling.  Lees verder en download de nieuwe richtlijn. 

Deze richtlijn is er als vervanging voor de verouderde richtlijnen. Het doel is gebruikers, ontwerpers en bouwers handvatten te geven voor de opzet en inrichting van een nieuwe CSA. Tijdens het minisymposium kwam er een literatuurstudie aan bod. Daarnaast werd het proces voor de totstandkoming van de richtlijn en de inhoud van de richtlijn gepresenteerd. Samenvattend, de nieuwe richtlijn is hier te downloaden.

Voorwaarden

Richtlijn 11 komt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid tot stand door experts volgens de geldende VCCN procedure. Hierbij streven wij de uiterste zorg na, desondanks kunnen fouten en onvolledigheden niet geheel worden uitgesloten. De verenigingen en de experts, leden van de projectgroepen en commissies aanvaarden derhalve geen enkele aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade, ontstaan door of verband houdend met toepassing van deze Richtlijn.

Dit document publiceert VCCN, SVN (Sterilisatie Vereniging Nederland), VDSMH (Vereniging van Deskundigen Steriele Medische Hulpmiddelen) en VHIG (Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg) ter bevordering van juiste omgevingsomstandigheden voor (her)verwerken van medische hulpmiddelen binnen de Centrale Sterilisatieafdeling (CSA), tot eindproducten die aan de eisen voldoen.

VCCN bedrijfslid

Wist je dat… Mul BV ontwerpers en adviseurs al sinds 2014 VCCN bedrijfslid is? VCCN is een professioneel platform vóór en dóór vakmensen werkzaam in het gebied Contamination Control. VCCN levert een wezenlijke bijdrage aan het ontstaan van Normen & Richtlijnen in het vakgebied.

Cleanrooms

Bouwen aan toekomstbestendige ziekenhuizen is complex gezien de vragen waar de zorgsector voor staat. Wij zien cleanrooms in ziekenhuizen, denk daarbij aan isolatiekamers, CSA(centrale sterilisatie afdeling), apotheken, operatiekamers, laboratoria. Het gaat hierbij om diverse ruimtes die speciale luchtbehandeling behoeven in verband met de hygiëne en veiligheid van patiënten en medewerkers.

fotocredits: Veerle van Gent/VCCN

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten