MENU

Merenhoef

Het bestaande zorgcomplex van de Merenhoef in Maarssen wordt ingrijpend gerenoveerd en op het omliggende terrein worden in verschillende fases woningen en appartementen gerealiseerd. Plannen hiervoor stonden al lang op stapel, maar door de crisis was er wat vertraging opgelopen.

Wij maken deel uit van het bouwteam, dat er nu eindelijk voor kan gaan zorgen dat het bestaande zorgcentrum van het Leger des Heils wordt gerenoveerd, zodat de bewoners daar een fijne nieuwe woonplek krijgen. De bouw van het gezondheidscentrum en de huisartsenpost volgen kort hierop, gevolgd door de overige woningen.

Het Leger des Heils is een internationale beweging en behoort tot de universele christelijke kerk. Zijn boodschap is gebaseerd op de Bijbel. Zijn dienstverlening wordt gestimuleerd door de liefde tot God. Zijn opdracht is het Evangelie van Jezus Christus te prediken en in zijn naam menselijk nood te lenigen zonder enige vorm van discriminatie. Het Leger des Heils heeft 5500 medewerkers, 5000 heilsoldaten en  5000 vrijwilligers. Ze helpen 35.000 mensen per jaar vanuit 250 verschillende locaties in Nederland.

In nauwe samenwerking met Koolstof Vastgoed hebben wij het energieconcept voor de nieuw te bouwen objecten uitgedacht en dit verwerkt in het werktuigbouwkundig en elektrotechnisch ontwerp. Om het nieuwe park te kunnen realiseren moest vervolgens de bestaande nutsinfrastructuur van het hele terrein ingrijpend en in fases ‘op de schop’. Ruim een jaar eerder hebben wij samen met de nutsbedrijven hier al de eerste plannen voor gemaakt. Verder hebben wij de nodige input geleverd voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Vanaf nu mogen wij de bouwbegeleiding verzorgen voor het hoofdgebouw.

Vorige week waren wij aanwezig bij de feestelijke start bouw en renovatie van de Merenhoef en maakten een kort filmpje in de regen met een straffe wind. In dit filmpje vertellen Egbert van den Bergh(Koolstof Vastgoed) en Bram Abbes(Leger des Heils) wat dit project zo bijzonder maakt.

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten

Een warm welkom voor onze nieuwe collega Nickolas. Als applicatiebeheerder draagt hij zorg voor de helpdesk van Digitaal Vastgoed Beheer. Nickolas ondersteunt onze klanten en zorgt dat de applicatie verder wordt uitgebreid en ontwikkeld met nieuwe diensten en functionaliteiten. pic.twitter.com/fhkLGfeio1

Ongeveer 6 dagen geleden op Mul BV's Twitter via Twitter Web Client