MENU

Merenhoef

De start van de ingrijpende renovatie van het bestaande zorgcomplex van de Merenhoef in Maarssen. Op het omliggende terrein realiseert de ontwikkelaar in verschillende fases woningen en appartementen. Plannen hiervoor staan al lang op stapel, maar door de crisis is er wat vertraging opgelopen.

Wij maken deel uit van het bouwteam, dat er nu eindelijk voor kan gaan zorgen dat het bestaande zorgcentrum van het Leger des Heils wordt gerenoveerd, zodat de bewoners daar een fijne nieuwe woonplek krijgen. Daarna volgt de bouw van het gezondheidscentrum en daarna de huisartsenpost, vervolgens de overige woningen.

Leger des Heils

Het Leger des Heils is een internationale beweging en behoort tot de universele christelijke kerk. Evenals zijn boodschap is gebaseerd op de Bijbel. Samengevat de dienstverlening wordt gestimuleerd door de liefde tot God. Omdat zijn opdracht is het Evangelie van Jezus Christus te prediken en in zijn naam menselijk nood te lenigen zonder enige vorm van discriminatie. Het Leger des Heils heeft 5500 medewerkers, 5000 heilsoldaten en  5000 vrijwilligers. Ze helpen daarmee 35.000 mensen per jaar vanuit 250 verschillende locaties in Nederland.

Samenwerking

In nauwe samenwerking met Koolstof Vastgoed hebben wij het energieconcept voor de nieuw te bouwen objecten uitgedacht.  En dit is verwerkt in het werktuigbouwkundig en elektrotechnisch ontwerp. Om het nieuwe park te kunnen realiseren moest vervolgens de bestaande nutsinfrastructuur van het hele terrein ingrijpend en in fases ‘op de schop’. Ruim één jaar eerder hebben wij samen met de nutsbedrijven hier al de eerste plannen voor gemaakt. Verder hebben wij de nodige input geleverd voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Vanaf nu mogen wij de bouwbegeleiding verzorgen voor het hoofdgebouw.

Vorige week waren wij aanwezig bij de feestelijke start bouw en renovatie van de Merenhoef, zoals te zien in een kort filmpje in de regen met een straffe wind. In dit filmpje vertellen Egbert van den Bergh(Koolstof Vastgoed) en Bram Abbes(Leger des Heils) wat dit project zo bijzonder maakt.

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten