MENU

Veilig drinkwater bij thuiskomst van je vakantie

Sta jij er wel eens bij stil, dat je na jouw vakantie alle watertappunten in huis moet spoelen voor veilig drinkwater?

Terwijl jij geniet van jouw vakantie kan de legionellabacterie zich makkelijk vermenigvuldigen in het stilstaande water in o.a. jouw waterleiding. Om een legionellabesmetting te voorkomen is het verstandig om direct bij thuiskomst al je watertappunten te spoelen. Zo houd jij je waterleiding gezond en komt er veilig drinkwater uit de kraan.

Legionella is een bacterie die ernstige infecties aan de luchtwegen kan veroorzaken, zoals longontsteking. De legionellabacterie verspreidt zich door onder andere het inademen van de nevel van bijvoorbeeld een douche. Verneveling van water gebeurt bij huishoudelijk gebruik van leidingwater (zoals douchen), maar ook in bubbelbaden en bij sommige vormen van luchtbehandeling (airconditioning).

René, één van onze drinkwateradviseurs bij Mul BV, demonstreert in deze video, hoe je op een veilige manier de waterleidingen spoelt, nadat je op vakantie bent geweest.

Spoel eerst alle wc’s door. Daarna spoel je alle kranen tenminste één minuut, eerst op koud water en daarna op warm water. Vul daarna een schone emmer met water en leg je vernevelende tappunt, zoals een douche, in de emmer. Doordat je nu de emmer gebruikt beperk je de verneveling tot een minimum waardoor je veilig kunt spoelen.

Als je een stortdouche hebt of regendouche. Draai dan de slang los en leg de slang in de emmer. Of gebruik een zak over de douchekop om de verneveling tot een minimum te beperken.

Veilig spoelen, veilig douchen. #legionella #veiligdrinkwater

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten