MENU

Opening Novum-Maartenshal

In Voorburg is de Novum-Maartenshal(1.600 m²) gerealiseerd voor Scholengroep Spinoza. Mul BV ontwerpers & adviseurs heeft hierbij ook een rol vervuld. De gymzaal bestaat uit een hoofdzaal, kleedkamers maar er is ook een opslagruimte. Op de verdieping bevindt zich een multifunctionele ruimte  die niet alleen voor examens en verhuur wordt gebruikt maar ook voor cursussen en trainingen.

Een groot deel van de installaties zijn op het dak geplaatst zodat ze niet zichtbaar zijn vanwege de verticale houten lamelpanelen aan de gevel. Het dak is voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is er een voorbereiding getroffen om tot in totaal 50% van de volledige ruimte op het dak aan te vullen met zonnepanelen. Zowel het dak als de wandconstructie heeft een hoge rc-waarde(dat wil zeggen isolatiewaarde), namelijk 8m² K/W. Het gehele pand is voorzien van LED-verlichting. Vanzelfsprekend wordt er verwarmd door middel van vloerverwarming. De vloerverwarming werkt op een elektrische warmtepomp, dat wil zeggen gasloze verwarming. Voor warm tapwater is er een zonnecollector geplaatst welke eventueel wordt aangevuld met warm water uit een gasboiler als het warme water uit het opslagvat is verbruikt. Hierdoor is het gasverbruik minimaal.

Ontwerp sporthal

Slangen en Koenis Architecten heeft de nieuwe driedelige sporthal ontworpen in opdracht van Stichting Scholengroep Spinoza.  Mul BV verzorgde de bouwfysische aspecten en bovendien het ontwerp van de technische installaties. Het naastgelegen Sint-Maartenscollege en het Gymnasium Novum gebruiken de sporthal. Hiernaast is de  sporthal in de avonduren en weekenden beschikbaar voor verschillende verenigingen.

Op 5 februari was de officiële opening. Ter toelichting na toespraken van de heer P.A.W. Lamers (bestuurder van Stichting Scholengroep Spinoza) en Juliette Bouw (wethouder van Onderwijs van de gemeente Leidschendam-Voorburg) werd de sporthal spectaculair geopend.

Wij feliciteren de Stichting Scholengroep Spinoza met dit prachtige gebouw.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
Comfortabel binnenklimaat

Mul BV ontwerpers & adviseurs zorgt voor duurzame gebouwen, waarin mensen comfortabel werken en graag verblijven. Het ingenieursbureau uit Gouda ontwerpt, adviseert en selecteert innovatieve installatietechnieken die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Dat wil zeggen voor nieuwbouw en renovatie dragen wij zowel elektrotechnische als werktuigbouwkundige oplossingen aan. Zo maken wij uw ziekenhuis, zorgcentrum, school of bedrijfsgebouw energiezuinig en toekomstbestendig.

DVB

Digitaal Vastgoed Beheer ondersteunt bij het uitvoeren van al uw beheertaken binnen uw vastgoed. Denk hierbij aan onder andere:

• Legionellapreventie
• Brandmeldinstallaties
• Brandscheidingen
• Noodverlichting
• Tekeningenbeheer
• Vergunningen

Wij zijn continue in beweging en op zoek naar slimme oplossingen voor beheertaken.

Dynamisch beheer is één van de noviteiten binnen het bedrijf. Hierdoor bespaart u op de beheersmaatregelen door middel van het plaatsen van slimme sensoren. 

 
ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten