MENU

Opening Novum-Maartenshal

In Voorburg is de Novum-Maartenshal(1.600 m²) gerealiseerd voor Scholengroep Spinoza. Hierbij heeft Mul BV ontwerpers & adviseurs ook een rol vervuld. De gymzaal bestaat uit een hoofdzaal, kleedkamers maar er is ook een opslagruimte. Op de verdieping bevindt zich een multifunctionele ruimte  die niet alleen voor examens en verhuur wordt gebruikt maar ook voor cursussen en trainingen.

Een groot deel van de installaties zijn op het dak geplaatst zodat ze niet zichtbaar zijn vanwege de verticale houten lamelpanelen aan de gevel. Op het dak liggen zonnepanelen. Daarnaast is er een voorbereiding getroffen om tot in totaal 50% van de volledige ruimte op het dak aan te vullen met zonnepanelen. Zowel het dak als de wandconstructie heeft een hoge rc-waarde(dat wil zeggen isolatiewaarde), namelijk 8m² K/W. Daarnaast is het gehele pand voorzien van LED-verlichting. Vanzelfsprekend wordt er verwarmd door middel van vloerverwarming. Vloerverwarming werkt op een elektrische warmtepomp, dat wil zeggen gasloze verwarming. Voor warm tapwater is er een zonnecollector geplaatst welke eventueel wordt aangevuld met warm water uit een gasboiler als het warme water uit het opslagvat is verbruikt. Waardoor het gasverbruik minimaal is.

Ontwerp sporthal

Slangen en Koenis Architecten heeft de nieuwe driedelige sporthal ontworpen in opdracht van Stichting Scholengroep Spinoza.  Bovendien verzorgde Mul BV de bouwfysische aspecten en bovendien het ontwerp van de technische installaties. Het naastgelegen Sint-Maartenscollege en het Gymnasium Novum gebruiken de sporthal. Verder is de  sporthal s’avonds en in de weekenden beschikbaar voor verschillende verenigingen.

Op 5 februari was de officiële opening. Ter toelichting na toespraken van de heer P.A.W. Lamers (bestuurder van Stichting Scholengroep Spinoza) en Juliette Bouw (wethouder van Onderwijs van de gemeente Leidschendam-Voorburg) werd de sporthal spectaculair geopend.

Mul BV feliciteert de Stichting Scholengroep Spinoza met dit prachtige gebouw.

Novum Maartenshal Voorburg hoge rc-waarde
ontwerp technische installaties
novum-maartenshal
spinoza duurzame sporthal
previous arrow
next arrow
previous arrow
next arrow
Comfortabel binnenklimaat

Wij zorgen voor duurzame gebouwen, waarin mensen comfortabel werken en graag verblijven. Ons ingenieursbureau uit Gouda ontwerpt, adviseert en selecteert innovatieve installatietechnieken die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Dat wil zeggen voor nieuwbouw en renovatie dragen wij zowel elektrotechnische als werktuigbouwkundige oplossingen aan. Zo maken wij uw ziekenhuis, zorgcentrum, school of bedrijfsgebouw energiezuinig en toekomstbestendig.

DVB

Onze clouddienst Digitaal Vastgoed Beheer ondersteunt bij het uitvoeren van al uw beheertaken binnen uw vastgoed. Denk hierbij aan onder andere:

• Legionellapreventie
• Brandmeldinstallaties
• Brandscheidingen
• Noodverlichting
• Tekeningenbeheer
• Vergunningen

Waardoor wij continue in beweging zijn en op zoek blijven naar slimmere oplossingen voor beheertaken.

Dynamisch beheer is één van de noviteiten binnen het bedrijf. Hierdoor bespaart u op de beheersmaatregelen door middel van het plaatsen van slimme sensoren. 

 
ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten