MENU

Gratis legionella tip 4: Close-in of close-up boilers

Wil je de tip nog even rustig doorlezen? Lees dan hier verder. 

Gratis Legionella tips waarmee je een legionellabesmetting kunt voorkomen. Dat wil jij toch ook? Wij vinden het belangrijk om onze kennis met jou te delen. Deze Legionella tips kun je op het werk maar ook privé toepassen.

Vandaag krijgen jullie weer een gratis legionella tip voor veilig en deugdelijk drinkwater. Heb jij toevallig een close-in of een close-up boiler staan bij je thuis of op het werk? Wist je dat hier Legionella in kan ontstaan? Legionella groeit bij temperaturen tussen 25 en 50 graden.

Controleer daarom regelmatig of de instelling van je boiler op de juiste stand staat namelijk op minimaal 60 graden. Bij deze temperatuur wordt het water altijd gedesinfecteerd en worden de bacteriën gedood.

Daarnaast moet het drinkwater minimaal wekelijks worden ververst in de boiler. Wordt de boiler weinig gebruikt spoel hem dan wekelijks door totdat het water koud aanvoelt. Zo is de boiler helemaal doorgespoeld en kan het water niet bederven.

Heb je de vorige tips gemist? Je kunt ze nog steeds terugkijken via ons YouTube kanaal.

Vond je dit een leuke gratis Legionella tip? Volg ons dan op YouTube, Facebook, LinkedIN of Twitter en je hoeft geen gratis tip meer te missen.

Wie zijn wij

Mul BV ontwerpers & adviseurs zorgt voor duurzame gebouwen, waarin mensen comfortabel werken en graag verblijven. Met advies over innovatieve installatietechnieken realiseren wij een energiezuinig en prettig binnenklimaat in uw ziekenhuis, zorgcentrum, school of schoolgebouw. Als specialist in Legionellapreventie waken wij daarnaast over veilig drinkwater voor uw gasten.

 

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten