MENU

Renovatie geslaagd, herstart Nieuwegracht

Begin september hebben wij een video online geplaatst waarin wij Marius, één van onze werktuigbouwkundige projectleiders volgden tijdens een rondgang op de Nieuwegracht in Utrecht. Vanaf het begin zijn wij betrokken geweest bij de renovatie. Afgelopen donderdag was de feestelijke opening van Herstart de Nieuwegracht in Utrecht. Wat een prachtige locatie is het geworden, wij wensen iedereen er een fijn en veilig onderkomen toe. In deze video een korte compilatie van de opening.

Hoe zag het er aan het begin van de renovatie uit? 

Wij namen je eerder al mee voor een kijkje achter de schermen. Waar wij Marius volgde, één van onze werktuigbouwkundige projectleiders. Hij bezocht de bouwplaats tijdens de renovatie van het Leger des Heils in Utrecht. Een project waar hij vanaf het begin bij betrokken is.

Middenin het historische centrum ligt dit prachtige voormalige Joodse Weeshuis. Het pand uit 1871 is gerenoveerd en is in gebruik als opvanglocatie voor het Leger des Heils.

Marius heeft samen met de projectmanager een opname gedaan in de oude situatie.  Met de bedoeling de noodzakelijke aanpassingen in kaart te brengen.  Hij maakte het ontwerp en de werkomschrijving. Voor aanvang van de renovatie heeft Marius de werktekeningen gecontroleerd.

Legionella preventie
De waterleiding is vrijwel geheel vervangen en afgestemd op de nieuwe situatie. Tenslotte staat daarbij legionella preventie voorop.  De sanitaire voorzieningen zijn verbeterd en ook de luchtbehandelingskast is vervangen. Marius volgt de renovatie op de voet. Hij kijkt samen met de opdrachtgever wat de stand van zaken is.

Dit was daar een goed moment voor. Want nu het plafond en de muren zijn afgewerkt is er van de ventilatie, waterleidingen en riolering weinig meer te zien. Eventuele afwijkingen van het ontwerp worden tijdig door Marius gesignaleerd en opgevolgd.

Comfort en veiligheid
De oude drukverhoger is vervangen door een modern nieuw exemplaar. Waardoor voldoende waterdruk in het gehele gebouw ook in de toekomst is gegarandeerd. Tevens is nieuwe elektra en LED verlichting meegenomen in het ontwerp.  Bovendien er is cameratoezicht aangebracht voor de sociale veiligheid van de bewoners.

Zodoende is deze opvanglocatie met alle verbeteringen een veilige en comfortabele plek voor een verblijf bij het Leger des Heils.

Wil je meer van ons zien? Volg ons dan op FacebookLinkedIn en Twitter.

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten