MENU

Renovatie van het Leger des Heils in Utrecht

Wat doen wij allemaal bij Mul BV? Wij nemen je graag mee voor een kijkje achter de schermen.

Vandaag volgen wij Marius, één van onze werktuigbouwkundige projectleiders op zijn werkdag. Hij bezoekt de bouwplaats tijdens de renovatie van het Leger des Heils in Utrecht. Een project waar hij vanaf het begin bij betrokken is.

Middenin het historische centrum ligt dit prachtige voormalige Joodse Weeshuis. Er is een renovatie gaande van het pand uit 1871 wat in gebruik is als opvanglocatie voor het Leger des Heils.

Marius heeft samen met de projectmanager een opname gedaan in de oude situatie om de noodzakelijke aanpassingen in kaart te brengen.  Hij maakte het ontwerp en de werkomschrijving. Voor aanvang van de renovatie controleerde Marius de werktekeningen.

De waterleiding zal vrijwel geheel vervangen worden en afgestemd op de nieuwe situatie, uiteraard staat daarbij legionellapreventie voorop.  De sanitaire voorziening is verbeterd en de luchtbehandelingskast is vervangen. Marius volgt de renovatie op de voet en kijkt samen met de opdrachtgever wat de stand van zaken is.

Dit is daar nu een goed moment voor, als straks het plafond en de muren zijn afgewerkt is er van de ventilatie, waterleidingen en riolering weinig meer te zien. Eventuele afwijkingen van het ontwerp signaleert Marius en volgt hij op.

De oude drukverhoger is vervangen door een modern nieuw exemplaar zodat voldoende waterdruk in het gehele gebouw ook in de toekomst is gegarandeerd. Tevens is nieuwe elektra en LED verlichting meegenomen in het ontwerp.  En er wordt cameratoezicht aangebracht voor de sociale veiligheid van de bewoners.

Met alle verbeteringen wordt deze opvanglocatie een veilige en comfortabele plek om te verblijven bij het Leger des Heils.

Wil je meer van ons zien? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn en Twitter.

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten