MENU

Nieuwe luchtbehandelingsinstallaties Martini Ziekenhuis

Grote hijsactie van de luchtbehandelingsinstallaties vorige week bij het Martini Ziekenhuis. In Groningen is gestart met het vervangen van de oude luchtbehandelingsinstallaties van twee bouwdelen. Deze bouwdelen behoren tot het renovatie deel en staan in het oorspronkelijke gebouw van het ziekenhuis.

Intussen maakt deze vervanging deel uit van een eerder ingezet traject. Met de bedoeling de “backbone”, oftewel de hoofdinfrastructuur van de ventilatie-installatie, te vervangen door een veel energiezuiniger systeem.

De nieuwe installatie voldoet weer volledig aan de huidige energiemaatstaven. Het is een vraag gestuurd systeem met zeer lage luchtsnelheden en centrale luchtbehandeling met een A+ label (ERP 2018). Waardoor het ventilatiesysteem weer op de toekomst is voorbereid.

Deze werkzaamheden vloeien voort uit een plan dat Mul BV ontwerpers en adviseurs heeft gemaakt.  Het hoofddoel hiervan is een verduurzaming en verbetering van het binnenklimaat in het oudere deel van het Martini Ziekenhuis.

In de zomervakantie is door diverse aannemers hard doorgewerkt. Later zijn vier luchtschachten leeggehaald en opnieuw opgebouwd. De werkomstandigheden waren zwaar met temperaturen boven de 30 graden. Vervolgens is vorige week in twee hijsdagen al het sloopafval verwijderd en zijn de twee nieuwe luchtbehandelingskasten geplaatst.

Mul BV ontwerpers en adviseurs heeft het traject vormgegeven vanaf de planvorming tot de aanbesteding en uiteindelijk de realisatie. Uiteraard in nauwe samenwerking met de medewerkers van het ziekenhuis, en de vaste partners en monteurs van het Martini Ziekenhuis.

© Timelapse – Jan Hendriks, Martini Ziekenhuis

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten