MENU

Milieujaarverslag 2020 voor het Amphia Ziekenhuis in Breda

In het Amphia Ziekenhuis in Breda is Marcel Wiekart als Milieucoördinator druk bezig met de MPZ-werkwijze om Amphia te verduurzamen. In een groot ziekenhuis als Amphia is het een hele klus om het certificeringsproces goed te organiseren. Daarnaast is Amphia, net als gelijksoortige instellingen, verplicht om elk jaar een milieujaarverslag te publiceren.

DE SAMENWERKING
Tijdens de lockdown begin dit jaar schakelt Marcel Mul BV in om het milieujaarverslag op te stellen. De audit voor het Milieu Platform Zorgmanagementsysteem (MPZ) stond al gauw op de planning, dus er zat tijdsdruk op het project. Emilie Borgonjen heeft dit project vanuit Mul BV opgepakt en uitgevoerd.

MPZ
‘Het werken volgens het MPZ, helpt ziekenhuizen en andere zorginstellingen om op een overzichtelijke manier aan de huidige en komende regelgeving te voldoen’, legt Emilie uit. ‘Tevens heb je via het MPZ toegang tot een landelijk informatie platform. Het opzetten vergt enige tijd, maar levert daarna rust en duidelijkheid binnen de organisatie. Het is aan te raden om dit te gebruiken’. 

HET PROCES
‘Voor de communicatie van dit project is gebruik gemaakt van vergaderingen via Teams’, vertelt Marcel. ‘Op deze manier was het goed mogelijk om alle stakeholders bij de verschillende MPZ-onderdelen aan het woord te laten. Zo kwam een volledig beeld van de milieuontwikkelingen in 2020 binnen Amphia tot stand en is alvast een kleine doorkijk naar de ambities voor 2021 gegeven’.

‘Marcel heeft de organisatiestructuur die het Milieumanagementsysteem van het MPZ aanbiedt, gebruikt om overzicht te creëren’, vertelt Emilie. ‘Het opstellen van het milieujaarverslag was door deze heldere structuur een mooie opdracht die wij samen hebben kunnen afronden’.

DE PERFECTE MATCH
Samenvattend zegt Marcel over het project: ‘Een fijne samenwerking en een heldere communicatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat het project soepel verliep en er snel resultaat bereikt kon worden’. De perfecte match bestaat!

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten