MENU

Tip 6: Hotspots in de drinkwaterinstallatie.

Wil je de tip nog een keer rustig doorlezen? Lees dan verder.

Legionella tips waarmee je een legionellabesmetting kunt voorkomen. Dat wil jij toch ook? Wij vinden het belangrijk om onze kennis met jou te delen. Deze Legionella tips kun je op het werk maar ook privé toepassen.

Leuk dat je weer kijkt, want het is tijd voor tip 6, namelijk voorkomen van ongewenste opwarming van drinkwaterleidingen, dit worden ook wel hotspots genoemd.

Wat is een hotspot?

Een hotspot is een plaats in de drinkwaterinstallatie waar het leidingwater kan opwarmen tot boven de 25 graden. Dit kan enorme gevolgen hebben voor de kwaliteit en de veiligheid van het drinkwater.

Wanneer het water opwarmt kan het risico tot Legionella groei gaan toenemen, dit is gevaarlijk en het brengt onnodige kosten met zich mee. Wat kun je hieraan doen?

Hotspots inventariseren

In de eerste plaats moet je inventariseren waar de hotspots zich bevinden. Dit kan door middel van een risico-inventarisatie bij bestaande bouw. Betreft het een nieuwbouwlocatie, laat dan je technische ontwerp beoordelen door een onafhankelijk adviesbureau. En laat hierop ook tijdens de montage van de installaties controle uitvoeren.

Wij kunnen je hierbij helpen. Je krijgt namelijk maar één keer de kans om het goed te installeren.

Kijk je voor het eerst? Zie dan ook onze andere tips op ons YouTube kanaal Mul BV. Tot de volgende keer!

Heb je de vorige tips gemist? Je kunt ze nog steeds terugkijken via ons YouTube kanaal.

Vond je dit een leuke gratis Legionella tip? Volg ons dan op YouTube, Facebook, LinkedIN of Twitter en je hoeft geen gratis tip meer te missen.

Wie zijn wij

Mul BV ontwerpers & adviseurs zorgt voor duurzame gebouwen, waarin mensen comfortabel werken en graag verblijven. Met advies over innovatieve installatietechnieken realiseren wij een energiezuinig en prettig binnenklimaat in uw ziekenhuis, zorgcentrum, school of schoolgebouw. Als specialist in Legionellapreventie waken wij daarnaast over veilig drinkwater voor uw gasten.

 

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten