MENU

Opening Tusselerhof Lochem

De opening van Tusselerhof (zorglocatie) is op 10 oktober jongstleden in Lochem gevierd en tevens is de Tusselerstaete(woonlocatie) feestelijk geopend.

Opening

De opening van Tusselerhof vond geheel virtueel plaats. Via een live verbinding konden bewoners, mantelzorgers, buren, vrijwilligers en net als andere betrokkenen bij de nieuwbouw een klassiek concert door het Nederlands Barok Consort bijwonen. Om vervolgens na afloop te proostten op een mooie toekomst in Lochem!

Ter gelegenheid van de opening van Tusselerhof is door het bouwteam een vlaggenmast aangeboden. Mul BV ontwerpers & adviseurs wensen de bewoners en ook de medewerkers een fijne woon- en werkplek toe.

Trots

Bestuurder van Pro Senectute, Joost Smit is trots op de nieuwe locaties: ‘Met deze nieuwe locaties voorzien we in een groeiende behoefte aan woonvormen waar ouderen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. De locaties zijn daarnaast kleinschalig, dus de bewoners, hun naasten en medewerkers kennen elkaar. Dit maakt het al met al niet alleen prettig wonen op Tusselerhof en Tusselerstaete, maar zeker ook leuk werken.’

Wildhoef

Later dit jaar worden de nieuwbouwlocaties van Pro Senectute in Bloemendaal ook opgeleverd. Wildstaete bestaat uit 49 service-appartementen waar senioren zelfstandig wonen. In de aangrenzende vleugel bevindt zich onze zorglocatie Wildhoef, waar 66 mensen komen te wonen. Vanaf eind november zullen de eerste bewoners hun nieuwe woning betrekken.

Voorzieningen 

Wildhoef is een gecombineerd verzorgings- en verpleeghuis gelegen in het fraaie bos- en duingebied van Bloemendaal. Het zorgcomplex heeft niet de uitstraling van een instituut. Het uitgangspunt bij het ontwerp is dan ook geweest dat de zorg volledig op de achtergrond is. De bewoner zal worden verzorgd vanuit de gedachte van een hotelservice, waarbij beschermd wonen voor gelijkgestemde senioren met lichte zorg of intensieve zorg centraal staat. De nieuwbouw moet stijl en klasse uitstralen en goed passen in het prachtige eeuwenoude landgoed Wildhoef. Het complex bestaat uit zorgwoningen met algemene voorzieningen zoals een restaurant, fitness en kapper.

Toegepaste technieken: zijn ten eerste Klimaattechniek, maar ook Elektrotechniek en daarnaast Telecom en Beveiliging.

 
ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten