MENU

Tip 9: Legionella veilige douchekopfilters.

Wil je de tip nog een keer rustig doorlezen? Lees dan verder.

Legionella tips waarmee je een legionellabesmetting kunt voorkomen. Dat wil jij toch ook? Wij vinden het belangrijk om onze kennis met jou te delen. Deze Legionella tips kun je op het werk maar ook priv├ę toepassen.

Vandaag gaan wij het hebben over het plaatsen en tijdig vervangen van Legionella veilige douchekopfilters.

Bij prioritaire instellingen, zoals bijvoorbeeld zorginstellingen, ben je verplicht om halfjaarlijkse Legionella watermonsters te nemen. Als blijkt dat er een overschrijding is kan er een gevaarlijke situatie voor de gebruiker ontstaan en moet dit tappunt tijdelijk buiten gebruik worden gesteld of worden voorzien van een Legionella veilige douchekopfilter.

Deze douchekopfilters zijn er in verschillende uitvoeringen, namelijk met of zonder geïntegreerde alarmfunctie. Zonder alarmfunctie mag deze maar maximaal 3 maanden worden gebruikt.

Zorg er altijd voor dat je gecertificeerde douchekopfilters plaatst en de instructies van de leveranciers goed opvolgt.

Als je een douchekopfilters hebt geplaatst, is het belangrijk deze goed te onderhouden en bij eventuele gebreken direct te vervangen.

Heb je vragen over Legionella veilige douchekopfilters? Of heb je ondersteuning nodig bij het verhelpen van Legionella overschrijdingen? Neem dan contact met ons op.

Wil je andere tips terugkijken? Volg ons op ons YouTube kanaal.

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten