MENU

Bartholomeus Gasthuis

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

Het Bartholomeus Gasthuis bestaat sinds 1367. De renovatie van dit monumentale gebouw in bewoonde toestand in combinatie met een nieuw zorgconcept maakt dit een uniek project. In het circa 8.200 m² grote complex zijn o.a. 6 groepswoningen, 22 appartementen, een zorghotel, brasserie, monumentale zalen en kantoorruimten opgenomen. Ook hebben aanbieders van wellness en verzorging en een rouwcentrum een plek in het gebouw gekregen.

Toegepaste technieken

Gasontladingslampen, zoals de veelgebruikte TL-lampen worden altijd via een zogenaamd voorschakelapparaat (VSA) aangesloten. Hoogfrequente elektronische VSA’s leveren energiebesparingen op van circa 25%.

Domotica staat voor woonhuisautomatisering. Door domotica zijn ouderen en gehandicapten in staat langer zelfstandig te wonen. Domotica draagt ook bij aan een veiligere woonomgeving, denk hierbij aan het uitschakelen van het fornuis, het verlichten van looppaden, brand- en inbraakalarm en toezicht in de woonkamer.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA