MENU

Verpleeghuis Oudshoorn

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

Het project betreft het in bouwteam verband herontwikkelen (vervangende nieuwbouw) van Verpleeghuis Oudshoorn te Alphen aan den Rijn. De nieuwbouw van Verpleeghuis Oudshoorn wordt in twee fasen uitgevoerd en het bestaande gebouw zal in drie fasen worden gesloopt. Met de sloop van de eerste fase is eind 2010 gestart en het project is eind 2013 geheel opgeleverd. 

In de nieuwbouw met een vloeroppervlak van ca. 10.500 m² worden 19 woongroepen gerealiseerd voor totaal 152 bewoners uit verschillende doelgroepen, verdeeld over 5 bouwlagen.

Eén woongroep bestaat uit een gezamenlijke huiskamer met keuken, 8 slaapkamers en diverse ruimten met specifieke functies. Op de begane grond zijn naast de woongroepen diverse (zorg)faciliteiten, zoals kantoren, kapsalon, winkel, Grand café en een verhuurbare ruimte ten behoeve van een kinderdagverblijf, ondergebracht.

Toegepaste technieken

Een warmtepomp kan energie, op een laag temperatuurniveau, aan de omgeving onttrekken, bijvoorbeeld uit bodem, water of lucht en deze op een hogere temperatuur elders toepassen.

In de zomer gebruikt men koel grondwater om gebouwen te koelen, het opgewarmde water slaat men op in de bodem totdat het in de winter wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen.

We spreken van lage temperatuurverwarming (LTV) als de aanvoer temperatuur van het verwarmingswater niet hoger is dan 55°C. Warmte afgifte vindt plaats met vloerverwarming, wandverwarming of lage temperatuur radiatoren. LTV maakt het mogelijk duurzame warmte optimaal in te zetten.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

Led staat voor ‘light emitting diode’. Led-verlichting ontwikkelt zich snel. Led verlichting geeft nieuwe mogelijkheden in accent verlichting, gekleurde verlichting, dynamische verlichting en ontwikkeling van kleinere armaturen. Het zal niet lang meer duren voordat led als algemene ruimteverlichting breed zal worden toegepast.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA