MENU

De Hoogstraat Orthopedie techniek (OTH) te Utrecht

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA
Slider

Het project betreft de uitbreiding en gedeeltelijke renovatie van De Hoogstraat Revalidatie te Utrecht. De uitbreiding betreft de nieuwbouw van een orthopedie afdeling met een centrale entree en fietsenberging. De verwarming bij dit project is gerealiseerd met een combinatie van WKO en stadsverwarming.

Toegepaste technieken

Gasontladingslampen, zoals de veelgebruikte TL-lampen worden altijd via een zogenaamd voorschakelapparaat (VSA) aangesloten. Hoogfrequente elektronische VSA’s leveren energiebesparingen op van circa 25%.

In de zomer gebruikt men koel grondwater om gebouwen te koelen, het opgewarmde water slaat men op in de bodem totdat het in de winter wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen.

We spreken van lage temperatuurverwarming (LTV) als de aanvoer temperatuur van het verwarmingswater niet hoger is dan 55°C. Warmte afgifte vindt plaats met vloerverwarming, wandverwarming of lage temperatuur radiatoren. LTV maakt het mogelijk duurzame warmte optimaal in te zetten.

Aanwezigheidsdetectie is de techniek waarmee kan worden bepaald of personen in een vertrek aanwezig zijn. Besparingen zijn mogelijk tot circa 50% op de verlichtingsenergie.

PROJECT DELEN VIA SOCIAL MEDIA