MENU

Onderzoek naar legionellabesmetting in waterzuiveringsinstallaties

Naar aanleiding van de besmettingen in de waterzuiveringsinstallaties in Boxtel en Son komt er nu onderzoek naar legionella bij biologische waterzuiveringen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) laat het RIVM de verspreiding van legionella door biologische waterzuiveringsinstallaties onderzoeken.

In de omgeving van twee biologische installaties in Noord-Brabant hebben in 2016 en 2017 opgeteld circa twintig mensen een (niet-fatale) legionellabesmetting opgelopen. Vorige maand kwam het RIVM erachter dat in de biologische zuiveringen legionellabacteriën kunnen ontstaan, die zich via waterdruppeltjes naar mensen kunnen verspreiden. Wie de druppeltjes inademt, kan besmet raken en een ernstige, mogelijk zelfs fatale longontsteking oplopen. Via het onderzoek wil de minister risicofactoren vaststellen. Nederland telt ruim tweehonderd biologische waterzuiveringsinstallaties.

Lees hier het verhaal van Gerard Smits hij liep legionella op in Boxtel en Son, het was kantje boord.

https://www.ed.nl/…/legionella-uit-waterzuiveringen-in-box…/

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten

Niet 1, 2 maar 3 nieuwe collega’s zijn deze maand gestart bij Mul BV ontwerpers & adviseurs. Een warm welkom voor Gert-jan, Zissely en Melvin. Wij wensen jullie veel succes in jullie nieuwe functie! #projectleiderW #backenddeveloper #projectmedewerkerlegionella pic.twitter.com/oX4dFX4VSB

Vorige week op Mul BV's Twitter via Twitter Web Client