MENU

Tip 2: Zo voorkom je een legionellabesmetting na je vakantie.

Wist je dat je een legionellabesmetting kunt oplopen in je eigen douche na je vakantie? Dat wil je natuurlijk niet, maar hoe voorkom je dat? Lees snel verder. 

Gratis Legionella tips waarmee je een legionellabesmetting kunt voorkomen. Dat wil jij toch ook? Vanaf nu delen wij elke maand een tip met jou. Wij vinden het belangrijk om onze kennis met jou te delen. Deze Legionella tips kun je privé maar ook op het werk toepassen.

Het eerste wat je wilt doen na een lange reis van je vakantie is onder de douche springen. Het water in je leidingen hebben stil gestaan en hierin kunnen legionellabacteriën gaan groeien.

Wist je dat je hier ziek van kunt worden? Legionellabesmetting kun je oplopen door het inademen van de waternevel. Je kunt een legionellabesmetting niet oplopen door het drinken van water.

Legionella op een voedingsbodem

Legionella op een voedingsbodem.

Hoe kun je dit voorkomen?

Trek eerst alle toiletten door in huis. Zo ververs je al een groot deel van het water in je leidingen. Vul daarna een emmer met een laagje water.
Leg de spoeikop onder water en spoel de kraan tenminste een minuutje door, eerst op koud water en daarna op warm water.  Het opgevangen water kun je gebruiken voor de planten. Zo ben je veilig en duurzaam bezig.

Heb je de vorige tips gemist? Je kunt ze nog steeds bekijken via ons YouTube kanaal.

Vond je dit een leuke gratis Legionella tip? Volg ons dan op YouTube, Facebook, LinkedIN of Twitter en je hoeft geen gratis tip meer te missen.

Wie zijn wij

Mul BV ontwerpers & adviseurs zorgt voor duurzame gebouwen, waarin mensen comfortabel werken en graag verblijven. Met advies over innovatieve installatietechnieken realiseren wij een energiezuinig en prettig binnenklimaat in uw ziekenhuis, zorgcentrum, school of schoolgebouw. Als specialist in legionellapreventie waken wij daarnaast over veilig drinkwater voor uw gasten.

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten