MENU

Oplevering van een zorglocatie: Tusselerhof Lochem

De oplevering van zorglocatie Tusselerhof in Lochem vond plaats op 22 juli jl. in het bijzijn van veel partijen die bij het ontwerp en de bouw betrokken zijn. Ter toelichting in juli 2019 werd de eerste steen gelegd. 

Pro Senectute heeft er al met al een prachtige zorglocatie bij gekregen met 40 plaatsen voor mensen met een verpleeghuisindicatie en 31 appartementen voor mensen die geen of lichte zorg nodig hebben. Tijdens een ronde door het gebouw konden de aanwezigen het fraaie resultaat van het bouwproces zien. 

Daarna was het tijd voor het ondertekenen van het proces-verbaal van oplevering. Namens Pro Senectute tekende bestuurder Joost Smit en namens KlaassenGroep tekende directeur Michel Menting. Na het overhandigen van de sleutels aan Coryne Noordhoek (locatiemanager van Tusselerhof), werd er getoost op een succesvol verlopen bouwproject.

Duurzaam en comfortabel 

Mul BV verzorgde het installatie-ontwerp van dit duurzame en bovendien gasloze gebouw. Een goed installatie-ontwerp is onmisbaar bij elk bouwproject en vormt de basis voor een duurzame en prettige omgeving voor wonen, werken of verblijven.

Lees verder onder de foto’s.

Nieuwbouw zorglocatie Tusselerhof

Pro Senectute bouwt in Lochem een vervangende nieuwbouw voor zorglocatie Tusselerhof. De nieuwbouw omvat 40 plaatsen voor mensen met een verpleeghuisindicatie en daarnaast komen er 31 appartementen voor mensen die geen of lichte zorg nodig hebben.

previous arrownext arrow
Slider
Installatie-ontwerp

Bij een installatie-ontwerp gaat het om duurzame installaties ten behoeve van warmte en/of koeling en ventilatie. Maar ook installaties op het gebied van sprinkler, sanitair (drinkwater, hemelwaterafvoer, vuilwaterafvoer), en verder denken wij ook aan brandveiligheid in het ontwerp. 

Techniekruimte

Na de oplevering is er van veel technische installaties op het oog vaak weinig meer te zien. Dat wil zeggen installaties worden ingestort of weggewerkt in schachten of boven plafonds. Daarentegen is in de techniekruimte of op het dak nog wel veel zichtbaar van de installaties, die er voor zorgen dat het een duurzaam en comfortabel gebouw is. Zoals bijvoorbeeld de opstelling van warmtepompen, luchtbehandelingskasten maar ook de zonnepanelen. 

Duurzaamheidsambities

Kortom de veranderende regelgeving zorgt dus voor veel extra vraagstukken in het maken van een ontwerp. Omdat wij in een vroeg stadium betrokken zijn, kunnen we ook vaststellen of het project voldoet aan alle regelgeving. Vervolgens gebruiken wij onze kennis om duurzaamheidsambities van uw organisatie waar te maken. Hierbij houden wij met dat doel bij het ontwerp uiteraard rekening met alle bouwkundige en installatietechnische facetten. Als een ambitie niet haalbaar is, zoeken wij pro-actief naar een oplossing.

Betrokken partijen

Opdrachtgever                         Pro Senectute

Aannemer                                 KlaassenGroep BV

Installateur                               Rouweler Installatietechniek

Architect                                    Oomen Architecten BV

Constructeur                             Van Boxsel Engineering

Installatie-adviseur                  Mul BV ontwerpers & adviseurs

Bouwmanagement                   BBN

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten