MENU

Tip 7: Dode leidingen in de drinkwaterinstallatie.

Wil je de tip nog een keer rustig doorlezen? Lees dan verder.

Legionella tips waarmee je een legionellabesmetting kunt voorkomen. Dat wil jij toch ook? Wij vinden het belangrijk om onze kennis met jou te delen. Deze Legionella tips kun je op het werk maar ook privé toepassen.

Leuk dat je weer kijkt, want het is tijd voor tip 7. Vandaag gaan wij het hebben over dode leidingen. Een dode leiding is een leidingdeel waarin geen doorstroming van het leidingwater plaatsvindt.

Wij zien vaak een dode leiding ontstaan als ergens een tappunt wordt weggehaald en er vervolgens een afgedopte leiding achterblijft. Dit betreft een risico want hierdoor kan deze leiding niet meer worden doorgespoeld. Daarnaast is dit een technisch gebrek en dode leidingen zijn niet toegestaan in een leidingwaterinstallatie.

Als water langdurig stilstaat kunnen Legionellabacteriën en andere micro-organismen gaan groeien. En dat wil je natuurlijk niet in je installatie. Wat kun je hieraan doen?

Als eerste moet je inzicht krijgen waar de dode leidingen zich bevinden. Door bijvoorbeeld een risico-inventarisatie te laten uitvoeren. Dit dient uitgevoerd te worden op de gehele leidingwaterinstallatie. Zo worden dode leidingen of andere technische gebreken inzichtelijk en kunnen daarna door een installateur worden hersteld.

Door deze inventarisatie is de installatie volledig inzichtelijk en kunnen er installatie tekeningen worden gemaakt. De opgenomen installatie kan namelijk worden gedigitaliseerd en zo is het tekeningenbeheer actueel en weer helemaal op orde.

Ben je niet helemaal zeker of de door jou beheerde drinkwaterinstallatie ook dode leidingen heeft? Neem dan contact met ons op.

Kijk je voor het eerst en ben je geïnteresseerd in al onze andere tips op ons YouTube Kanaal. Tot de volgende keer!

Heb je de vorige tips gemist? Je kunt ze nog steeds terugkijken via ons YouTube kanaal.

Vond je dit een leuke gratis Legionella tip? Volg ons dan op YouTube, Facebook, LinkedIN of Twitter en je hoeft geen gratis tip meer te missen.

Wie zijn wij

Mul BV ontwerpers & adviseurs zorgt voor duurzame gebouwen, waarin mensen comfortabel werken en graag verblijven. Met advies over innovatieve installatietechnieken realiseren wij een energiezuinig en prettig binnenklimaat in uw ziekenhuis, zorgcentrum, school of schoolgebouw. Als specialist in Legionellapreventie waken wij daarnaast over veilig drinkwater voor uw gasten.

 

ARTIKEL DELEN VIA SOCIAL MEDIA

Gerelateerde nieuwsberichten